Lumina Polarizata

Tratamentul cu lumina vizibila incoerenta polarizata, tip bioptron, foloseste un spectru al luminii, asemanator radiatiilor solare, continand lumina vizibila si radiatii infrarosu, excluzand radiatiile ultraviolete, extrem de nocive pentru organism.
Terapia cu Bioptron regleaza, echilibreaza si si regenereaza tegumentele lezate, lumina polarizata influentand intr-un mod pozitiv procesele biologice in organism, pana la vindecarea acestora.

Lumina Bioptron are efecte biostimulatoare la nivelul tesutului epitelial prin stimularea moleculelor si a structurilor intracelulare fotosenzitive. Astfel, se initiaza un lant de reactii celulare, efectele benefice ale terapiei cu bioptron influentand pozitiv si grabind regenerarea intregului organism, nu numai a tesutului epitelial asupra caruia s-a actionat in prima instanta.

Actionand benefic asupra sistemului biologic, Bioptron declanseaza stimularea fortelor de autovindecare, determinand functionarea in parametri normali a proceselor biologice de nivel scazut, readucand la normal pe cele cu nivel ridicat si intarind sistemul de autoaparare a organismului. In acest fel, metabolismul intern este stimulat, ajutand organismul in recuperare.

Sistemul de terapie Bioptron are caracteristici importante: 

– spre deosebire de lumina laser care este monocolora si se propaga intr-o banda de latime foarte ingusta, lumina polarizata bioptron se propaga intr-o banda larga, in multe culori si cu energie redusa;

– aparatele Bioptron de terapie emit lumina polarizata, aceasta inseamnand ca undele se transmit exclusiv in planuri paralele, fiind create de un sistem de oglinzi special destinat;

– spectrul luminii Bioptron se situeaza intre 400–200 nanometri, ceea ce inseamna ca aceasta lumina nu contine raze ultraviolete (aceste raze daunatoare având spectrul cu mult sub 400 nanometri);

– dupa tratamentul cu Bioptron pielea nu se inroseste, nu se bronzeaza, lumina fiind complet inofensiva si pentru ochi;

– temperatura ajunge pe durata sesiunii terapeutice la maximum 37 °C, depasind doar cu un grad temperatura normala a corpului.

Efectele benefice ale terapiei cu lumina polarizata Bioptron

Terapia cu lumina polarizata de tip bioptron este recomandata in nenumarate afectiuni, lumina polarizata aplicata fiind benefica si in tratamente cosmetice, efectuate in scop profilactic.
In medicina estetica, pot fi tratate, ridurile fine (laba gastei), celulita (datorita efectelor de regenerare si biotrofice).
De asemenea, se pot trata acneea, eczemele (la nivelul fetei, la nivelul membrelor etc.), inflamatiile pielei, ulcerul varicos, arsurile tegumentelor, in vindecarea plagilor postoperator sau posttraumatism.

Bioptron este utilizat cu rezultate remarcabile in:

– artrite reumatice, durere de spate, traumatismele musculare, durerile articulare, nevralgii, aplicand tratamente cu durata aproximativa de zece minute, timp de sapte zile;

– in afectiunile ORL si in alergii, tratamentul de 6 minute repetat de 2–3 ori pe zi ajuta la eliminarea secretiilor;

– in durerile musculare lumina polarizata se dovedeste un bun calmant;

– in guta (reumatism) se manifesta benefic actiunea luminii polarizate de stimulare a metabolismului celular, intensificandu-se procesele circulatorii;

– in accidentarile sportivilor, Bioptron actioneaza ca un analgezic si antiinflamator, dovedindu-si efectul antiinflamator si in afectiuni ginecologice, in bolile inflamatorii ale aparatului respirator si ale cavitatii bucale;

– in bolile arteriale, Bioptron are actiune de regenerare, de stimulare a metabolismului celular;

– in tratarea durerilor de cap inlatura stresul si scade tensiunea arteriala;

Bioptron intareste sistemul imunitar al organismului prin sporirea numarului fagocitelor si eliminarea starilor de tensiune.
Tehnologia BIOPTRON este foarte des folosita în ultimii ani, fiind acceptata de catre comisiile medicale de pretutindeni datorita proprietatilor aparatului, acesta fiind uşor de folosit, eficient si non-farmaceutic, terapia de tip bioptron fiind considerata o metoda practica de tratament, de inalta tehnologie, putand fi aplicata de oricine, neavand efecte secundare şi putand fi folosita pentru tratarea pacientilor de orice varsta.

Tratamentul cu lumina polarizata poate fi asociat foarte bine cu terapia medicamentoasa clasica (alopata), prezentand avantajul ca vindecarea este mai rapida, iar dozele de medicamente pot fi reduse în timpul tratamentului.