Zenovia Brînza-Riciu

Zenovia Riciu (Brinza-Riciu)

La inceput totula a fost o gluma. Era prin vara-toamna anului 2008 pe cand lucram la scoala de agenti de politie din Campina, unde aveam un program de lucru de o zi cu o zi (adica lucram 16 ore iar a doua zi eram libera). Paralel cu serviciul aveam o rulota comerciala cu fast-food unde lucram in ziua de liber chiar pana la ore destul de tarzii 24-1 noaptea. La serviciu colegele se tot vaitau ca sunt obosite, bolnave si ca le dor toate cele. Eu eram sprintena precum „argintul viu” si le tot spuneam „Va vaitati voi?!… Eu ce sa mai zic?… ca dorm 3-4 ore pe noapte si vedeti? sunt plina de energie. In gluma mergeam si puneam palmele pe ceafa, pe spate, pe umeri, pe cap sau unde spuneau ca le dor masand usor zonele respective. Ele imi spuneau ca le treceau durerile si ca se simt mai bine. Pentru mine totul era ca un joc de copil pana cand o colega mi-a spus clar „Mai Zana sa sti ca tu ai bioenergie si nu te mint… am fost odata la un bioenergetician si am simtit acelasi lucru cand a pus mainile pe mine… crede-ma ca nu te mint.”, dar pe atunci nu am dat importanta vorbelor.

La rulota aveam o vanzatoare care lucra pe schimbul invers cu mine si mi-a spus ca nu poate venii la lucru duminica pentru ca se duce la niste intruniri Reiki. Nu stiam pe atunci ce inseamna Reiki dar mi-a spus ca daca vreau pot sa merg si eu ca se tin cursuri pentru Reiki gradul 1.

Asa a inceput pentru mine un nou drum in viata – drumul catre LUMINA.

Am inceput sa studiez legatura dintre om si natura, relatia dintre om si univers, imi puneam intrebari: „Oare este adevarat ca exista aura in jurul corpului?” si multe, multe intrebari legate de chakre, meridiane energetice etc. Am inceput sa merg la tot felul de cursuri care consideram ca sunt necesare pentru sanatatea omului. Am renuntat la comertul cu fast-food pentru ca incepusem sa am pacienti in ziua mea de liber. Aveam incredere de acum in ceea ce faceam, acumulasem deja un bagaj de cunostinte si cu mare incredere in Dumnezeu imi urmam calea destinului meu. Imi placea ceea ce faceam. Aveam cazuri din ce in ce mai complicate cangrene, cancer, paralizii, operatii pe creier… Mergeam la pacienti acasa pentru ca in apartamentul proprietate personala fiind stil vagon (nedecomandat) nu aveam conditiile necesare . Am plecat apoi cu chirie intr-un apartament unde puteam face terapii si chiar sa studiez in liniste.

Intre timp am urmat cursurile Reiki grad 2, apoi:

-Cursurile Lira

-Reiki master in 2013

-Instructor Theta-Healing 2013

-Karuna Reiki Master 2013

-Initiere detinator ritualuri Munay-ki 2014

-Tehnician maseur 2016

-Specializare in evaluare a starii de sanatate

Am simtit ca asta e destinul meu si ca asta trebuie sa fac, eram fericita cand vedeam pe fata pacientilor mei acel zambet de alinare a durerilor si invingerea bolilor. Eram alaturi de ei le ascultam povestile lor de viata incercand sa eliminam impreuna acele ganduri ale trecutului care defapt erau cauzele spirituale ale bolilor respective. De multe ori imi aduceam aminte de bunica mea care facea masaj (frectie spuneau ele pe acele vremuri) la toate persoanele din sat care veneau la ea cu diferite probleme de sanatate.

Deoarece aveam pacienti si din Ploiesti prin febroarie 2015 visul meu a inceput sa se realizeze. Aveam si in Ploiesti o camera cu chirie in care faceam terapii.

Studiind am ajuns la concluzia ca orice boala in corpul uman are doua cauze:

– 1. Gandul (noi suntem ceea ce gandim)

-2. Coloana vertebrala (orice deplasare sau tasare a vreunui inel duce la aparitia bolii)

In ceea ce priveste prima cauza pentru mine nu era o problema, studiasem cauzele spirituale ale bolilor… dar cum sa repar cea dea doua cauza? Sa fac o facultate la cei 50 de ani pe care ii aveam… timpul nu imi permitea iar numarul pacientilor crestea.

Nu dupa mult timp Dumnezeu a raspuns gandurilor mele. In luna aprilie l-am cunoscut pe Dr.Branza Costel specialist in balneofizioterapie ortopedie recuperare. Dupa doua zile de lucru impreuna ne-am dat seama ca defapt noi ne completam unul pe celalalt in terapiile pe care le facem iar lumea are nevoie de serviciile noastre.